Püf Noktalar



   Arkadaşlar yeni yazım ile tekrardan buluşuyoruz, herkese selamlar öncelikle. Bu yazımda sizlere bir önceki yayınımda bahsettiğim nargilemizin başarılı olması için dikkat etmemiz gereken püf noktalardan bahsedeceğim. Püf noktaları sıralamaya başlamadan önce sizlerle malzemelerin kaliteli olması konusunda anlaşalım. Bu işi düzgün yapmak istiyorsak ilk şartımız kaliteli malzemeleri kullanmak ki bu konu hakkındaki düşüncelerimi bir sonraki yayınımda sizlerle paylaşacağım. Şimdi bu varsayım doğrultusunda bugünkü konumuzu konuşmaya başlayabiliriz. İlk püf noktamız tömbekinin durumu. Bu nokta benim için en önemli noktaların ilki çünkü tütünümüz çok ıslak veya çok kuru olursa size şunu rahatlıkla söyleyebilirim, içeceğiniz nargile size zevk vermeyecektir. Bu noktadaki çözümüm şudur, tütün kesinlikle nemli olmalıdır ama içinde fazla su bulundurmamalıdır ayrıca tütünü kullanırken içindeki saplardan, çöplerden ne kadar kurtulabilirsek ve tütünümüzü ne kadar birbirinden ayrıştırabilirsek nargilemiz o kadar başarılı olacaktır. İkinci nokta ise tütünümüzü lüleye koyma şeklimizdir. Tütünü lülenin orta büyük boşluğuna olabildiğince gelmeyecek şekilde koymalıyız ki hava yolu kapanmasın ve bu sayede lülede fazladan ısı artışı olup tütünümüz hızlı yanmasın. Benim gözlemlediğim bir diğer püf nokta aynı zamanda en çok önemsediğim ikinci nokta ise közümüz. Kömürümüzü olabildiğince iyi bir süre ateşe vermeliyiz ki içinde köz olmamış herhangi bir bölüm barındırmasın. Bu sayede ağza gelen dumanda bir yanık tadı olmaz. Bu üç püf noktanın size de daha güzel nargile deneyimi yaşatacağını iddia ediyorum. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Nargile Tütün Karışım Tavsiyeleri

Nargile Nedir ?

Lüle doldurma metotları