Püf Noktalar
Arkadaşlar yeni yazım ile tekrardan
buluşuyoruz, herkese selamlar öncelikle. Bu yazımda sizlere bir önceki
yayınımda bahsettiğim nargilemizin başarılı olması için dikkat etmemiz gereken
püf noktalardan bahsedeceğim. Püf noktaları sıralamaya başlamadan önce sizlerle
malzemelerin kaliteli olması konusunda anlaşalım. Bu işi düzgün yapmak
istiyorsak ilk şartımız kaliteli malzemeleri kullanmak ki bu konu hakkındaki
düşüncelerimi bir sonraki yayınımda sizlerle paylaşacağım. Şimdi bu varsayım
doğrultusunda bugünkü konumuzu konuşmaya başlayabiliriz. İlk püf noktamız
tömbekinin durumu. Bu nokta benim için en önemli noktaların ilki çünkü
tütünümüz çok ıslak veya çok kuru olursa size şunu rahatlıkla söyleyebilirim, içeceğiniz
nargile size zevk vermeyecektir. Bu noktadaki çözümüm şudur, tütün kesinlikle
nemli olmalıdır ama içinde fazla su bulundurmamalıdır ayrıca tütünü kullanırken
içindeki saplardan, çöplerden ne kadar kurtulabilirsek ve tütünümüzü ne kadar
birbirinden ayrıştırabilirsek nargilemiz o kadar başarılı olacaktır. İkinci
nokta ise tütünümüzü lüleye koyma şeklimizdir. Tütünü lülenin orta büyük
boşluğuna olabildiğince gelmeyecek şekilde koymalıyız ki hava yolu kapanmasın
ve bu sayede lülede fazladan ısı artışı olup tütünümüz hızlı yanmasın. Benim
gözlemlediğim bir diğer püf nokta aynı zamanda en çok önemsediğim ikinci nokta
ise közümüz. Kömürümüzü olabildiğince iyi bir süre ateşe vermeliyiz ki içinde
köz olmamış herhangi bir bölüm barındırmasın. Bu sayede ağza gelen dumanda bir
yanık tadı olmaz. Bu üç püf noktanın size de daha güzel nargile deneyimi
yaşatacağını iddia ediyorum. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere.
Yorumlar
Yorum Gönder